Skip to main content
All CollectionsFAQ - TurkishEmniyet
Biletlerin güvenli şekilde alınması ve satılması.
Biletlerin güvenli şekilde alınması ve satılması.

Ticombo alıcı ve satıcılara nasıl güvenlik sağlıyor?

Thomas avatar
Written by Thomas
Updated over a week ago


Yüklenen biletleri ve satıcı kimliğini farklı şekillerde kontrol ediyoruz. Kontroller katıdır ve sadece kayıtlar gözden geçirilip iletildikten sonra onları satın alınacak potansiyel alıcılara gösterilecektir. Ve bazen bir şeyler ters gitmesi durumunda, arkanızdayız ve size %100 para iadesi garanti ediyoruz.

Kontrollerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek mi istiyorsunuz?
Satıcının biletlerini listelemesine izin vermeden önce yaptığımız tüm ön kontrollerin bir listesi ve bir alıcı olarak satıcının profilini inceleyerek kendinizi korumanın yolları:

Her yeni üyenin giriş yapmasını sağlamak için Facebook, VKontakte, Google veya E-posta kullanıyoruz. Bu şekilde, potansiyel bir satıcının kaç arkadaşı olduğunu ve kaç başarılı satış yaptığını gözden geçirerek ve alıcıların da satıcıyı bizzat kontrol etmelerine izin vererek hesabın arkasındaki kişinin gerçek bir kişi olduğundan emin olmaya çalışırız.
Satıcıdan kimliğinin veya Pasaportunun bir kopyasını da yüklemesini talep ediyoruz.
Yüklenen biletleri konum, fiyat, doğru tarih, vb. gibi kriterlere göre kontrol ediyoruz. Listeleme isteği gönderilir gönderilmez, yalnızca incelenen ve doğrulanan biletlerin web sitesinde görünmesi için bu kontrolleri yerine getiririz.
Yüklenen biletlerin tüm barkodları, insanların aynı biletin kopyalarını veya aynı bileti bir kaç kez satmalarını önlemek için kontrol edilir.
Alıcılar, etkinlikten sonra belirli satıcılarla olan satın alma deneyimine yorum bırakabilirler. Satıcının giriş sayfasında olumlu bir değerlendirme görüntülenecektir.
Bilet satılır satılmaz satıcıya bir e-posta göndeririz. Bu şekilde, satıcının bileti satıldığında onun doğrudan bilgilendirilmesini gerçekleştirmiş oluyoruz ve bu noktadan sonra listeyi artık geri çekememesini sağlıyoruz.
Alıcıların satıcıdan bilet satın alma konusunda olumsuz bir deneyime yaşamasının nedenlerini gözden geçirirken, web sitemizde faaliyet gösteren ve olumsuz yorum alan tüm satıcıları geçici olarak engelliyoruz. Sorunu derinlemesine araştıracağız ve bir sahtekarlık söz konusu ise satıcıyı kalıcı olarak engelleyeceğiz.
Satıcının bilgilerine erişebiliriz (ad, banka hesap numarası, telefon numarası, e-posta vb.). Sahtekarlık durumu söz konusu olduğunda, bu bilgileri yetkili kurumlara sağlayabiliriz.
Etkinlik iptali, sahte biletler veya herhangi bir diğer rahatsızlık durumunda tüm alıcılara tam geri ödeme yaparız.
Ticombo, tüm bu kontroller sayesinde online bilet satın almak ve satmak için en güvenli yer olabilir.

Did this answer your question?