Skip to main content
All CollectionsFAQ - DutchVeiligheid
Op een veilige manier kaartjes kopen en verkopen.
Op een veilige manier kaartjes kopen en verkopen.

Hoe Ticombo veiligheid biedt aan kopers en verkopers

Thomas avatar
Written by Thomas
Updated over a week ago


We controleren de geüploade kaartjes en de identiteit van verkopers op verschillende manieren. De controles zijn vast en pas nadat de vermelding is beoordeeld en goedgekeurd, wordt deze pas aan de potentiële kopers laten zien om gekocht te kunnen worden. En als er soms iets mis kan gaan, staan we voor je klaar en geven we je 100% van je aakoopbedrag terug.

Wil je meer weten te weten komen over onze controles?
Hier is een lijst van alle voorlopige controles die we uitvoeren voordat we de verkoper toestaan zijn of haar kaartjes te vermelden en van alle manieren waarop jij als koper jezelf kunt beschermen door het profiel van de verkoper te bekijken:

We gebruiken Facebook, VKontakte, Google of e-mailadres om ieder nieuw lid in te loggen. Op deze manier proberen we ervoor te zorgen dat de persoon achter het account ook daadwerkelijk een echt persoon is door ook de kopers toe te staan zelf te controleren door te bekijken hoeveel vrienden een potentiële verkoper heeft en hoeveel succesvolle verkopen hij of zij al heeft gedaan.
We vragen de verkoper om ook een kopie van zijn of haar ID of paspoort te uploaden.
We controleren de geüploade kaartjes door te controleren op: locatie, prijs, juiste datum, enz. We controleren dit zodra het verzoek om een aanbieding wordt ingediend, zodat alleen de kaartjes die zijn gecontroleerd en geverifieerd op de website getoond worden.
Alle streepjescodes van de geüploade kaartjes worden gecontroleerd om te voorkomen dat mensen meerdere kopieën of dezelfde kaartjes verkopen.
Kopers kunnen na het evenement een beoordeling achterlaten van de aankoopervaring die ze hadden met bepaalde verkopers. Een positieve beoordeling wordt weergegeven op de aabiedingspagina van de verkoper.
We sturen een e-mail naar de verkoper zodra er een kaartje is verkocht. Op deze manier zorgen we ervoor dat de verkoper direct op de hoogte wordt gesteeld wanneer zijn of haar kaartje wordt verkocht en dat hij of zij de aanbieding niet meer kan intrekken.
We blokkeren tijdelijk alle verkopers met negatieve beoordelingen van onze website, terwijl we de redenen bekijken waarom kopers een negatieve ervaring hadden bij het kopen van een kaartje. We zullen het probleem gaan onderzoeken en de verkoper permanent verwijderen als er sprake is van fraude.
We hebben toegang tot de informatie van de verkoper (naam, bankrekeningnummer, telefoonnummer, e-mail, enz.). Als er sprake is van fraude, dan kunnen we deze informatie aan de autoriteiten verstrekken.
Wij verlenen volledige terugbetaling aan alle kopers in geval van annulering van evenementen, frauduleuze kaartjes of andere problemen.
Dankzij al deze controles is Ticombo misschien wel de veiligste plek om online kaartjes te kopen en verkopen.

Did this answer your question?