All Collections
FAQ - Swedish
Sälja biljetter
Vilka är mina skyldigheter som säljare?
Vilka är mina skyldigheter som säljare?

Från 'Senaste leveransdatum' till 'Biljettens Autenticitet'

Thomas avatar
Written by Thomas
Updated over a week ago

Hos Ticombo vill vi göra både köp och försäljning så enkelt och säkert som möjligt. För att skydda köparen krävs det därför att du ser till att:

Biljetter anländer i tid: du måste se till att köparen som får de biljetter som erbjuds med post är hemleverans eller upphämtning inom den tidsram som åtagits för köparen. Vi beräknar ett senaste leveransdatum för post, som normalt är 7 dagar efter försäljningen samt senast 3 timmar före evenemanget för personlig upphämtning. För att säkerställa att du alltid har tillräckligt med tid att skicka biljetter inaktiverar vi automatiskt alternativet för postleverans om biljetter inte har sålts före 10 dagar före eventet. Senaste leveransen anges i order-/försäljningsbekräftelsen.
Biljetter är som erbjudna: Biljetter måste vara som de anges i ditt erbjudande. Se till att du anger rätt information särskilt för biljettkategori, sektions- och radinformation.
Biljetter är giltiga: Naturligtvis måste dina biljetter ge köparen tillgång till eventet. Se till att du begär namnändringar om du säljer namngivna biljetter som kan överföras.
Om köparen begärde andra leveransvillkor är du välkommen att komma överens med köparen om andra leveransdatum och alternativ. För att skydda dig mot anspråk från köparen, se till att alla avvikande överenskommelser är dokumenterade i skriftligt format, som ska tillhandahållas som bevis.

Om säljaren inte uppfyller sin skyldighet att sälja giltiga och korrekta biljetter i tid, har köparen rätt att få full återbetalning. Denna återbetalning debiteras på säljarens konto

Did this answer your question?